kikærtekugler med chokolade, konfekt med kikærtekugler, opskrifter med kikærtekugler, kikærte marcipan
Hverdag,  Jul,  Opskrifter

Kikærtekugler med chokolade

Min favorit konfekt denne jul, har uden tvivl været disse lækre kikærtekugler med chokolade.

Kikærtekugler med chokolade – smager himmelsk og tro det eller ej, men smagen kommer tæt på rigtig marcipan.

Hjemme hos os har vi altid kikærter på lager, jeg elsker at bruge dem i madlavningen og så er de overraskende nok også gode både til snacks og søde sager. De bruges blandt andet til ristede kikærter, grydeærter, som en del af salat, falafler mm.1

Hvad er kikærter?

Som navnet antyder er kikærter en bælgfrugt fra ærtefamilien, og den har en let ærte- og nøddeagtig smag. Konsistensen kan både være fast og mere cremet afhængigt af, hvordan de tilberedes. 

Kikærter er en bælgfrugt der dyrkes mange steder, primært dyrkes kikærter i det vestlige Asien og Middelhavsområdet. Der findes forskellige sorter af kikærter. De sorter der dyrkes i Middelhavsområdet, giver store og lyse kikærter, mens de sorter der dyrkes i Asien giver mindre og mørkere ærter. Danmark importerer primært kikærter fra Tyrkiet, der er 5. største producent på verdensplan. Når kikærterne har været en populær spise i så mange år, er det fordi de er rige på proteiner og også indeholder både kalium, A-, B-, og C-vitaminer.

I dette tilfælde har jeg valgt at bruge de proteinrige kikærter til en sød snack, som er perfekt til julens hygge, men også til alle andre tidspunkter på året, hvor du trænger til en sød snack med lidt færre kalorier. Smagen minder meget om marcipan og man kunne vel passende kalde det en slags kikærte marcipan.

Der bliver ca. 15-20 kugler afhængigt af hvor store du laver dem.

Kikærtekugler med chokolade

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet. Det svarer til ca. 240 gram
  • 8 dadler uden sten
  • 2 spsk honning
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk mandel essens
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Evt. lidt vand
  • 100 gram mørk chokolade til topping –  tilsæt evt. 1 spsk.kokosolie, for en tyndere chokolade

Fremgangsmåde

  • Blend det hele sammen, på nær vand og chokolade. Er blandingen for tør, så tilsæt lidt vand. Er den meget våd, kan der tilsættes ekstra havregryn, men vær opmærksom på at havregrynene også suger lidt væske til sig.
  • Rul massen til kugler og sæt den på køl i 10-15 minutter.
  • Kuglerne kan nu overtrækkes med smeltet chokolade.
  • Opbevares på køl og spises kolde.

Velbekomme!

Find flere opskrifter med kikærter her: