
Scones med havregryn
Scones med havregryn er et lidt sundere og mere lækkert alternativ til helt den klassiske bolle.
Opskrift
(ca. 6 personer)
Ingredienser
- 2 æg
- 2 spsk honning (gerne akaciehonning)
- 50 g plantemargarine
- 1 dl kærnemælk
- 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl) brug evt 125 g hvedemel og 125 g fuldkornsmel som grahamsmel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk groft salt
- 50 g havregryn (ca. 1½ dl)
- 50 g rosiner
- Pensling: 1 sammenpisket æg
- Bagetid: 10 min. ved 200°.
Fremgangsmåde:
Start med at piske æggene sammen med honningen. Rør derefter plantemargarinen ud i æggene sammen med kærnemælken. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Rul dejen ud på et meldrysset bord ca. 1½ cm. tykkelse. Udstik 12 scones med et glas eller lignende. Læg dem på en plade med bagepapir og pensl dem med æg. Bag dem midt i ovnen – til de er hævede og gyldne i kanterne.
Scones serveres lune – evt med et glas mælk eller varm kakao.
Tip: Udskift evt rosiner med mørk chokolade, hvis der er børn i selskabet der ikke bryder sig om rosiner. Eller lav alternativt 2 portioner, hvor den ene er med rosiner og den anden er med mørk chokolade.
Velbekomme!

