
Hjemmelavet is med kirsebærsovs og brændte mandler
Nem og lækker hjemmelavet is med kirsebærsovs og brændte mandler, som du kan lave på kort tid, men må have tålmodigheden nogle timer før den kan spises.
Denne is, er nok indbegrebet af en juleis, men den smager dejligt og kan sagtens spises hele året rundt. Den er oplagt at lave til jul, hvor man typisk kan købe fløde til ingen penge og evt. ligger inde med lidt rester af kirsebærsovs og brændte mandler. Har du evt. lidt julesmåkager liggende eller anden konfekt, så skær det i mindre stykker og tilsæt gerne til isen.
Hjemmelavet is med kirsebærsovs og brændte mandler opskrift
Ingredienser
- ½ l piskefløde
- 1 dåse kondenseret mælk
- Korn fra en vaniljestang
- 2 dl kirsebærsauce
- 75 gram brændte mandler
Fremgangsmåde
- Pisk fløde, vaniljekorn og kondenseret mælk sammen – det bliver tykt uden at fløden behøver at blive pisket alene først.
- Når isen har en tyk konsistens, så vendes kirsebærsaucen og hakkede brændte mandler i – gem gerne lidt mandler til toppen,
- Hæld isen i en form, og sæt den i fryseren i ca. 6-7 timer.
Med denne opskrift minimeres krystallisering af isen.
Velbekomme!

Hvad er kondenseret mælk?
Kondenseret mælk består kun af to ingredienser: sødmælk og sukker. Massen er lysebrun og meget tyktflydende. Den tykke, søde kondenserede mælk er let at lave. Men du kan også i de fleste supermarkeder finde kondenseret mælk på dåse til billige penge, så slipper du også for at skulle bruge tid på at lave kondenseret mælk selv. Opbevar kondenseret mælk i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Når dåsen ikke er åbnet, kan kondenseret mælk holde sig i flere år.
Jeg plejer altid at købe lidt ekstra når de er på tilbud, da den kondenseret mælk kan bruges til rigtige mange forskellige lækre opskrifter.

