
Pebermyntepastiller – nemme pastiller med pebermynte
Er du på udkig efter nem juleguf som kan laves på kort tid og med få ingredienser?
Hjemmelavede pebermyntepastiller er julede, nemme at lave og smelter på tungen. Perfekte til julens slikskåle. De smager sådan lidt af After Eight chokolade.
Fordelen ved dette pebermyntepastiller er at de kræver vitterligt ikke særlig mange ingredienser og giver en frisk input til julens konfekt. De er nemme at opbevare i en kagedåse eller i køleskabet. Særligt gode er de, når de er iskolde. Pebermynteessens kan købes i de fleste supermarkeder, hvor det står på hylderne med kagepynt, vær forsigtig når du bruger essensen, da der er stor forskel på styrken af smagen.
Pebermyntepastillerne kan enten trilles til kugler i hånden eller de kan sprøjtes ud i små toppe ved hjælp af en sprøjtepose. Skal de trilles i hånden, må dejen gerne være lidt tykkere. Jeg ejer ikke en sprøjtepose, så jeg triller dem i hånden. Men de vil helt sikkert blive mere ensartet, hvis man bruger en sprøjtepose. Man kan også rulle massen ud og stikke det ud med små udstikkere i fine figurer.
Jeg pynter pastillerne med mørke chokoladeknapper, da jeg synes det fungerer bedst sammen smagsmæssi. Men du kan også lave dem lidt mere farverige og f.eks. bruge M&M´s eller bruge flydende chokolade. Og ønsker du at dine pebermyntepastiller skal have en anden farve, kan du farve dem med pasta- eller frugtfarve. Vær opmærksom på at tilsætter du farve, skal du forvente også at skulle bruge lidt mere flormelis.
Pebermyntepastiller med chokolade
- 1 æggehvide
- 250-300 gram flormelis
- 3-4 dråber pebermynteessens (smag dig frem)
- Chokoladeknapper til toppen
Fremgangsmåde
Rør æggehvide, flormelis og essens sammen til en tyk masse (du skal kunne forme kugler). Tril massen til kugler, og tryk chokoladeknapper ned i dem. Det kan være en god ide at gøre det undervejs, ellers når de at sætte sig for meget.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem stå et par dage. Ventetiden kan være lang, men de skal være helt tørre, inden de kommes i en kagedåse.

