
Saltbagte mandler i ovn
Saltbagte mandler i ovn er nemme at lave, gode som snacks eller til salater. Knasende lækre og sprøde.
Saltbagte mandler eller saltede mandler er noget jeg ofte laver, perfekt til at stille den lille sult, til når der kommer gæster eller som tilbehør til en salat.
Det gode ved saltbagte mandler er at de er så nemme at lave og kræver minimalt arbejde, så du kan nemt lave dem, når du er igang med andre projekter i køkkenet. Forberedelserne tager få minutter og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet. Mandlerne skal stå i blød i saltvand ca. 20 minutters tid, inden de bages i ovnen. De smager godt og bliver knasende sprøde med en dejlig saltet smag.
Det kan kun anbefales at lave en større portion af gangen. Jeg laver altid minimum dobbeltportion, for det forsvinder hurtigt herhjemme. Derudover kan de holde længe, så man lige så godt lave en større portion ad gangen, særligt når ovnen alligevel er tændt.
Ingredienser
200 gram mandler
4 spsk salt
2 dl kogende vand
Fremgangsmåde
Rør salt op i det kogende vand, til det er opløst. Læg mandlerne i vandet og lad dem stå i blød i ca. 20 minutter. Dræn mandlerne godt for vand og fordel dem i et lag på en bageplade med bagepapir. Drys med ekstra salt hvis du har lyst og bag ved 160 grader i 15 minutter.
Hvis ikke alle mandler spises med det samme, så opbevar dem i et tætlukket glas. f.eks. et patentglas. Mandlerne afkøles før de kommes i et tætsluttet glas.

